Поврзани Статии

One Comment

 1. 1

  Марија Воденска

  Почитуван г-дине Љупчо Арсовски,
  Вие, со својата плодна кариера и способност за соработка со високи дипломати од вашиот ранг, мое мислење е да ја поведете Македонија во правец на разрешување на проблемите и стопирање на тензичните ситуации, кои засега само се продлабочуваат.
  Ако не се стопира оваа лудост и дезавоираност кај народот, на Македонија ќе и наштетат до таа мера, што народот обезглавено ќе се најде во амбисот.
  А македонскиот народ НЕ го заслужува тоа, да се поттикнува на цепење и омраза.
  За нашиот македонски народ се потребни способни и чесни водачи и патриоти на кои народот ќе им верува. На пример: Каде се Владо Поповски, Владо Камбовски, Јагнула Куновска, Тодор Иванов, Методија Тошевски, Никола Костурски, Раде Силјан, Драгољуб Арсовски, Петре Поповски и уште неколку зрели и способни луѓе кои размислуваат и умеат да донесат правилни ставови како да продолжи Македонија понатаму.

  Доста е со штурите и „испеаните“ политичари (Црвенковски, Фрчко, ЛЈУбчо Георгиевски, Јачовска (голем промашај), па и Стојан Андов кој на прес конференцијата во Детроит, 10 дена пред да му го отстапиме знамето од Кутлеш на Грците, на насобраните во хотелот „Хајат“ ја демантираше вистината. Ги исполажа пред очите, а вистината ја голтна. Но за тоа, во друга прилика…Сите тие недоносени во умот им нанесоа на Македонија рани незацелени кои рани се’ подлабоко задираат.
  Сегашната слика е одраз на последиците од почетокот на создавањето и водењето на Државаата Обезглавеноста и сиромаштијата во која се најде македонскиот народ во целина е доказ за незрелото, неискусно и аматерско водење на државата. Претседателот Киро Глигоров тешко излегуваше на крај со тврдоглавоста на овие ЈАГОРИДА-ПОЛИТИЧАРИ. Не можеше во целост да се справи со интригите кои му ги сервираа како основно оружје за одржување на власта. Со таквото политикување, Македонскиот народ го доведоа до амбисот на пропаста. ЖАЛНО! Жално и тешко на НАРОД што имаат за ВОДАЧИ АГРЕСОРИ СО КУС УМ И ГОЛЕМА АЛЧНОСТ.
  Моите согледби се лични и јас така ја гледам состојбата во Македонија.

  Reply

Остави порака

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *