НОВОСТИ
  • Величковски во Свети Николе (Видео): Либералната партија е структурата што ќе ја нивелира разликата или ќе ја дополни победата на опозицијата. Ама веќе влада на ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ во 2017 година ќе нема.
  • Величковски во Охрид (Видео): Со Либералната партија во Собранието како алтернативна, а искусна опозициска структура, коректор на големите партии и коалиции – кризата нема да продолжи на 12 декември
  • Величковски во Кочани (Видео): „Овие избори се за консолидација на институциите, за средување на земјата и владеење на правото, за либерализација на економијата и општествените односи, за олабавување на граѓаните, а не за устави, јазици и федерализации“
  • Величковски во Прилеп (Видео): „Ние не сме либерали за да им правиме ќеифови на конзервативци и социјал-демократи, ние сме либерали зошто сме и ќе останеме либерали. А по изборите правиме централно-левичарска влада, минус ВМРО-ДПМНЕ и минус ДУИ“
  • Аномалиите во нашето образование, создадоа ,,образование без тежина“

Колумни, ПРЕС и соопштенија

Величковски во Свети Николе (Видео): Либералната партија е структурата што ќе ја нивелира разликата или ќе ја дополни победата на опозицијата. Ама веќе влада на ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ во 2017 година ќе нема.

Ова можеме да го кажеме денеска кога стана јасно дека некои „проекти“, дали ги викаат „свежи“ партии, „пролетери“, небитно, кога се виде дека тие пролетери сега добија ветер во грбот во владините медиуми. Сега сфатија сите дека опозицијата... Повеќе

Органи на ЛП - седници и активности